🔥Stabilkan GULA & KOLESTROL di tahun 2022 dengan Black G Mardi🔥 / Ingin whatsapp kami? KLIK DISINI!

Ambil Tahu Kandungan Gula Anda. Jangan Agak-Agak Sahaja

Ambil Tahu Kandungan Gula Anda. Jangan Agak-Agak Sahaja

Dah masuk tahun 2022 dah. Pandemik covid pun semakin reda walaupun kita masih lagi dalam fasa berjaga-jaga dan fasa vaksinasi booster. Namun masalah kencing manis atau diabetes ini tidak pernah reda mahupun surut. Semestinya kita tidak mahu setiap hari berita kes2 terbaru untuk penghidap kencing manis menjadi lebih tinggi daripada pesakit covid. Minta jauh-jauh la.

Kepada yang mungkin terasa ada ada sedikit kencing manis ataupun anda merasakan anda jenis tidak langsung mengawal kandungan gula dalam makanan yang anda makan, elok anda buat satu perkara ini dahulu iaitu:

Ambil glukos test dalam darah anda.

Hanya dapatkan produk seperti dibawah iaitu glukos test meter untuk dapatkan kepastian samada kita adalah prediabetes ataupun sudah menjadi diabetes. Elakkan daripada berteka-teki rasanya saya masih sihat. Terus sahaja buat test ini dan ambil tindakan selanjutnya.

glukos test kit black g mardi.JPG


Mula-mula ketip jari anda dengan jarum atau lancing device untuk dapatkan sedikit darah, lalu dititiskan di kertas ujian. Lepas beberapa saat akan keluar result gula dalam darah anda. Lihat hasil bacaan glukos berdasarkan jadual dibawah:

black-g-mardi-Julat-bacaan-glukosa-di-dalam-darah-2.png


Haa..dah nampak resultnya? kalau anda berada di linkungan prediabetes, maka jagalah pemakanan dan lifestyle anda dalam mengurangkan gula dalam darah. Manakala jika anda sudah pun masuk ke dalam kalangan diabetes, jangan takut dan bersusah hati. Jom kita ikuti langkah - langkah penjagaan dibawah: Maklumat sumber dari website Hellodoktor:

blackgmardi-of-200620-Infographic_Kurangkan-gula-dalam-darah-1-768x768.jpg

Kami doakan anda sihat-sihat selalu dan sentiasa menjaga tubuh badan anda. Semoga artikel ini bermanfaat dan nantikan artikel kami yang akan datang ye.

Owh ya jika anda ingin tahu lebih lanjut tentang kunyit hitam atau black g mardi yang mampu stabilkan gula dalam darah, boleh KLIK di SINI


Black G Asia - ⚡Optimize Your Health⚡
👉 https://www.blackgasia.com
👉 Best investment is invest in yourselfOlder post